Návody

D Ů L E Ž I T É - Č T Ě T E !

Prohlašuji, že veškeré návody a předlohy publikované na tomto blogu jsem vymyslela a vytvořila sama. Tímto dávám svolení k jejich dalšímu šíření na internetu při dodržení obou následujících podmínek současně:
1. Návod, či předlohu může na svůj web zkopírovat každý, kdo podle něj vytvoří vlastní výrobek a jeho obrázek publikuje spolu s návodem/předlohou.
2. Každý zkopírovaný návod či předloha bude opatřena viditelným popiskem s uvedením zdroje a funkčním proklikem na tento blog.

Výše uvedené se nevztahuje na rubriku Vzory, neboť na tyto vzory se vzhledem k jejich stáří a anonymitě nevztahují žádná autorská práva.

Návody a předlohy na ostatní výrobky zájemcům zašlu e-mailem. Žádosti si pište do komentářů ke konkrétním příspěvkům. Děkuji.

pondělí 13. ledna 2014

Háčkovaná vázička (+ návod)

Je tu jeden z mých výtvorů. Doufám, že se vám bude líbit. Chtěla jsem něco hezkého a jednoduchého. Uvnitř je sklenička od výživy, takže je možné vázičku použít i pro řezané květiny.


Protože se jedná o výtvor podle mého vlastního návrhu, podělím se s vámi i o postup. Hačkovala jsem ze Sněhurky.
Začínáme na 10 řetízkových ok, které spojíme pevným okem do kruhu. Do něj uhačkujeme 24 dvakrát nahazovaných sloupků.
2. řada: do každého sloupku předchozí řady uhačkujeme 2 dvakrát nahazované sloupky (celkem máme 48 sloupků)
3. řada: dvakrát nahazované sloupky, rovnoměrně přidáme dalších 24 sloupků (celkem máme 72 sloupků)
4. řada: Obloučkový vzor - hačkujeme 7 dvakrát nahazovaných sloupků vpichovaných do stejného místa. 3 sloupky vynecháme a do čtvrtého uhačkujeme krátký sloupek. Znovu 3 sloupky vynecháme a do dalšího hačkujeme 7 dvakrát nahazovaných sloupků. Opakujeme po celém obvodu.
5. řada: Práci otočíme, abychom mohli pokračovat opačným směrem (z lícové strany vázičky) a budeme vpichovat do čtvrté řady. Hačkujeme vějířkový vzor. Vždy hačkujeme 3 dvakrát nahazované sloupky do prostředního z vynechaných. Střídáme 3 sloupky - 3 sloupky - řetízkové oko....
6.-12. řada: Vějířkový vzor - Nad řetízkovým okem hačkujeme 3 dvakrát nahazované sloupky, řetízkové oko a znovu 3 dvakrát nahazované sloupky. Opakujeme po celém obvodu.
13. řada: Okýnka pro stužku - mezi každé 3 sloupky předchozí řady uhačkujeme jeden dvakrát nahazovaný sloupek. Mezi sloupky hačkujeme 2 řetízková oka.
14. řada: Stejně jako 5.
15.-17. řada: Stejně jako 6.-12.
18. řada: Pokračujeme vějířkovým vzorem, ale místo jednoho hačkujeme 3 řetízková oka.
Je to můj první psaný návod, tak snad bude srozumitelný. Jako vodítko můžete využít i fotografie.
 


Na té první fotografii je taková nijaká, ale s květinami vypadá skvěle. Po čase mě požádala kamarádka, jestli bych jí taky takovou neuháčkovala, jen chtěla zelenou s melírem. Proč ne? A pustila jsem se do díla. Trošku jsem měla obavy, co ten melír provede. Ale výsledek mě příjemně překvapil, udělalo to celkem pravidelné proužky.


Zdroj: http://kerria.pise.cz/42-hackovana-vazicka.html

Žádné komentáře:

Okomentovat